Provocarea Offline

Nu sta cu nasul în telefon atunci când ai prietenii în preajmă

 

Petrecem tot mai mult timp în mediul online, chiar și atunci când avem ocazia să socializăm live. „Provocarea offline” e un proiect care te face să conștientizezi aceste obișnuințe și să apreciezi tot mai mai mult clipele în care ai oameni dragi alături și poți comunica cu ei tet-a-tete.

Dispozitivul „Provocarea offline” este destinat în special locurilor de întâlnire dintre prieteni. Pentru fiecare persoană care se lasă provocat există o marjă de timp în care își poate verifica  mesajele și să răspundă la apeluri, dar nu mai mult de 60 secunde în sumă.  Aceste date sunt înregistrate de un micro procesor și în caz că cineva depășește termenul de 60 de secunde, pe ecranul central al dispozitivului se activează culoarea care corespunde secțiunii în care a stat telefonul, ceea ce înseamnă că persoana a pierdut provocarea și va plăti întreaga consumație de la masă (în caz că e vorba de o întâlnire la cafenea, bar, etc).

 

Mod de funcționare

1. Introduceți telefonul în una din cele 4 secții Se aprinde o luminiță care indică prezența telefonului și respectiv telefonul se va identifica cu această culoare.

2. Retrageți telefonul din dispozitiv De fapt, scopul proiectului este ca telefonul să nu fie scosl din acest dispozitiv pe durata unei discuții, dar pentru a demonstra cum funcționează vă îndemn să îl scoateți.

3. În clipa în care ați scos telefonul, se conectează cronometru Micro-procesorul identifică din ce secție a dispozitivului fost scos telefonul și conectează automat cronometru ce luminează în culoarea corespunzătoare acelei secții. De aici începe numărătoarea inversă a celor 60 de secunde.

4. Numărătoarea poate fi stopată doar punând telefonul înapoi În clipa în care telefonul este pus la loc, cronometrul face pauză și se deconectează, dar își va relua numărătoarea în caz că telefonul va fi din nou scos din dispozitiv. Aceste funcționalități sunt pentru a nu limita în totalitate folosirea telefonului, lăsând loc pentru utilizarea acestuia doar pe perioade foarte scurte (SMS, apeluri urgente, etc.).

5. Depășirea celor 60 de secunde înseamnă provocare pierdută Dacă unul , sau mai mulți dintre cei care au răspuns provocării offline depășesc limita admisă de timp, pentru folosirea telefonului, va suporta o penalitate stabilită de grup. Aceasta poate fi achitarea consumației pentru restul prietenilor (în caz că e vorba de o întâlnire la cafenea bar, etc).

 

Smart Design Challenge

  • Mențiunea specială a juriului în cadrul concursului Smart Design Challenge organizat de Orange România și Dizainăr. 2017